2019. június 20., csütörtök

Pénzkeresés blogolással

Ha rendelkezel saját bloggal vagy weboldallal, akkor a legtöbb online pénzkeresési mód elérhető számodra. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének olyan pénzkeresési lehetőségek, amiknek semmi köze a saját oldalhoz (ilyen például a kérdőíves pénzkeresés vagy a PacketStream), hanem azt, hogy szemben más platformokkal, például a Facebook-al vagy az Instagram-al, a saját oldaladon azt és úgy jelenítesz meg, amit és ahogyan csak akarsz, így nem köti a kezedet a platform felülete.

Hol és milyen blogot érdemes üzemeltetni?

Mielőtt felsorolnám a legnépszerűbb lehetőségeket, érdemes egy kis kitérőt tenni, és megjegyezni, hogy ez a kötetlenség csak a fizetős tárhelyen elhelyezett saját oldalakon, pl. WordPress alapú blogok esetén áll. Az ingyenes tárhelyek nagy részén csak nonprofit oldalak helyezhetőek el, vagy a szolgáltató hirdetéseivel közösen, esetleg felváltva jelennek meg a hirdetéseid, ami azt jelenti, hogy vagy sokkal kisebb figyelmet kapnak az általad felrakott ajánlatok (hiszen sok más hirdetéssel versengenek), vagy felváltva jelennek meg más reklámokkal, azaz olyan, mintha csak fele annyi látogatód lenne az oldalon. Az ilyen meglévő rendszerek többnyire nem szabhatóak testre teljes körűen, és ez is behatárolja a lehetőségeidet. Az ingyenes tárhelyek további problémáival kapcsolatban itt olvashatsz még.

További megszorítás lehet a tartalom nyelvezete. Magyar nyelvű oldalakhoz is vannak különböző ajánlatok, de a számuk véges, és igen hamar megismerkedsz az összes lehetőséggel. A legtöbb blogos pénzkeresési lehetőség kizárólag angol nyelvű oldalak esetében működik, csak azon engedik használni. Az angol nyelvű ajánlatok ezen felül jellemzően a magyarul is elérhető ajánlatok többszörösét fizetik, így ha tudsz angolul, akkor leginkább ilyen nyelvű oldalakkal érdemes próbálkozni.

Hogyan keress pénzt bloggal?

Blogolással való pénzkeresésre sokféle lehetőséged van.

Használhatsz partnerprogramokat, amik akkor fizetnek, ha valaki a te oldaladon keresztül megy el egy webáruházba, vagy más oldalra, és ott vásárol valamit, vagy esetleg regisztrál. Ezeket akkor érdemes használni, ha a blogod témája szigorúan egyezik az adott program témájával, ennek hiányában ugyanis nem sok esélyed van, hogy a látogatóid vásároljanak az adott oldalon. A partnerprogramok használata így kifejezetten erre kihegyezett blogokban a legjövedelmezőbb.

Használhatsz kattintás után fizető oldalakat, ahol akkor kapsz pénzt, ha a blogod látogatója egy hirdetésre kattint. Az ilyen programokhoz minél több látogató kell, azonban kevésbé számít, hogy mennyire releváns számukra az adott ajánlat, hiszen nem szükséges, hogy vásároljanak is. Természetesen ha teljesen irreleváns a reklám, akkor nem is nagyon fognak kattintani rá.

Közvetlenül is értékesítheted a hirdetési felületeidet valamilyen cégnek. Ehhez többnyire nagyon releváns tartalom és jó minőségű oldal szükséges, minél több látogatóval. Közvetlen hirdetőt nem könnyű találni, azonban ez általában biztosabb és nagyobb pénzt fizet, mint az előbbi lehetőségek.

Írhatsz szponzorált bejegyzéseket. Ez főleg az angol nyelvterületen terjedt el, ott több olyan oldal is található, ami összekapcsolja a bloggereket a hirdetőkkel.

Reklámozhatod a saját termékedet vagy szolgáltatásodat. Ez nagyon népszerű módszer, hiszen némi munkával ingyen reklámot tudsz szerezni, csupán arra érdemes figyelni, hogy érdekes és jó minőségű tartalmat írj, ami valóban érdekli azokat, akikből később a vevőid lehetnek.

Vannak még különböző speciálisabb hirdetési formák, például szöveges linkek, blogposzt szövegében linkké alakuló szavak és hasonlók, ezek azonban mostanában már kevésbé népszerű hirdetési formák.

Hogyan kezdjem?

A kezdéshez igyekszem minél több segítséget nyújtani a blogban, ezért érdemes elolvasnod és követned a bejegyzéseimet. Az alapokról itt írtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...