2019. június 30., vasárnap

Miért jobb egy saját weboldal egy Facebook oldalnál?

Sokan használnak Facebook oldalakat az online pénzkereséshez, és vannak köztük nagyon sikeresek is, jellemzően jobban teljesítenek azonban azok, akiknek saját weboldaluk van, és ha van is Facebook oldaluk, azt inkább arra használják, hogy a saját weboldalukra szerezzenek vele látogatókat.

A saját weboldal előnyei

Bár Facebook-on jóval könnyebb szakmai tudás nélkül elérni viszonylag sok embert, a saját weboldalnak sok olyan előnye van, ami akkor is él, ha valaki ugyanúgy Facebookról szerzi a legtöbb látogatót, mint azok, akiknek csak Facebook oldala van.

  • A weboldalra nem csak Facebook-ról, hanem például keresőkből is jöhetnek látogatók, és más weboldalak is inkább linkelik őket, mint egy Facebook oldalt.
  • Sok partnerprogram olyan kódot használ, amit Facebook-on nem is lehet használni, vagy ha lehetne is, csak saját weboldallal lehet regisztrálni, illetve csak azon engedik a reklámok megjelenítését.
  • A Facebook nem szereti az ingyen reklámot, ezért a reklám-jellegű linkeket igyekszik kevesebb látogatónak megmutatni. Ha közvetlenül egy hirdetést posztolsz, jóval kisebb elérése lehet, mintha a weboldalad linkjét reklámozod rajta, és azon van a fizetett hirdetés.
  • Hiába van sok követőd, a Facebook nem jeleníti meg mindenkinek a posztjaidat - a weboldal látogatóid viszont csak a tieid.
  • A Facebook működése folyamatosan változik, és jellemzően arra igyekszik terelni a profitorientált tartalmat posztolókat, hogy fizetett reklámot helyezzenek el náluk. Ha csak Facebook oldalad vagy, akkor ki vagy téve annak a veszélynek, hogy a későbbi változtatások során egyre kevesebb embert fogsz tudni elérni, hiába vannak követőid.
A keresők szeretik a régebb óta működő weboldalakat, így még ha nincs is kész tartalom a fejedben, érdemes minél hamarabb elkezdeni egy weboldal, blog felépítését. Egy ingyenes WordPress tartalomkezelőt akár egy kattintással is lehet telepíteni, így nehézség nélkül elkezdhető a saját oldalunk készítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...