2019. június 7., péntek

Pénzkeresés az Instagramon

Az Instagram egy közösségi oldal, ahol az embereket fotókat posztolnak, és másoknak lehetőségük van követni őket. Az Instagram nem ad külön pénzkeresési lehetőséget, tehát kifejezetten az Instagramon nem lehet közvetlenül pénzt keresni, a segítségével azonban ugyanúgy kereshető pénz, mint mondjuk a Facebook-on vagy egy saját bloggal.

Az instagramos pénzkeresés nagyjából ugyanúgy működik, mint minden más platformon, a különbség csak az, hogy más embereket tudsz elérni, megszólítani Instán, mint máshol. Ha bele akarsz kezdeni a pénzkeresésbe, érdemes végiggondolni, hogy mik az erősségeid, és a blog, YouTube csatorna, Facebook oldal, saját weboldal és más közösségi oldalak mellett természetesen az Instagramot is figyelembe venni, mint lehetséges platformot. Akkor lehet érdemes az Instán próbálkoznod, ha jó fotókat tudsz csinálni, ha jól ismered az Instát, vagy esetleg van is más sok követővel rendelkező profilod az oldalon.

Instagramos pénzkeresési módszerek


Az Instagramon való pénzkeresésnek több módja is van. Mivel banner hirdetéseket nem tudsz az oldalon elhelyezni, sok különböző ajánlat kiesik. Ha a saját weboldaladra rakod ki a fotóidat, akkor ezekkel is tudsz pénzt keresni, viszont könnyen lehet, hogy csak sokkal kevesebben fogják nézni a képeidet: az Instának az előnye elsősorban az, hogy már most is rengetegen használják, és van, akinek jobban megy itt befutni, mint egy saját weblapot felfuttatni a semmiből.

Partnerprogram használata az Instagramon

Bár a bannerek elhelyezése nem megengedett, vannak olyan partnerprogramok, amiknél szöveges linkeket is lehet használni. Ha valaki rákattint erre a linkre, és vásárol (vagy néhány esetben elég, ha csak regisztrál), akkor te jutalékot kapsz belőle. Ahhoz, hogy legyen valaki, aki rajtad keresztül átkattint a linkre, és még vásárol (regisztrál) is, nagyon sok követőre, és nagyon releváns tartalomra van szükséged.

Az Instagram nagy hátránya, hogy a bejegyzésekben nem lehet kattintható linkeket elhelyezni, ezt csak a profiloldalon teheted meg. Ez erősen befolyásolja az Instagram partnerprogramokban való használhatóságát, mivel rendkívüli módon csökkenti a rajtad keresztül átkattintó látogatók számát, ennek ellenére vannak, akik sikerrel használják az Instát ilyen formában. Partnerprogramokhoz a saját weboldal sokkal hatékonyabb, hiszen ott oda és olyan linket helyezel el, amilyet és ahova csak akarsz.

Szponzorált bejegyzések az Instagramon

Ha kellően sok követőd van (ilyenkor szoktak más néven influencernek is nevezni), akkor közvetlenül meg tudsz egyezni márkákkal, hogy posztokban reklámozd a termékeiket. Itt természetesen külön munka felkutatni azokat, akik hajlandóak lennének ilyen formában reklámozni és fizetni érte, de vannak olyan ügynökségek is, amik ezzel foglalkoznak. Ez a fajta pénzkeresési mód nagyon sok követőt kíván. Ha a követőid megbízhatónak tartanak, és nem csak azért követnek, hogy pl. nevessenek a posztjaidon, akkor természetesen jóval nagyobb esélyed van így pénzt keresni.

Fontos, hogy a magyar jogszabályok megkívánják, hogy a fizetett tartalmakat egyértelmű módon megjelöld.

Saját termék reklámozása az Instagramon

A legegyszerűbb pénzkeresési mód természetesen az, ha van saját terméked, és az Instát csak mint ennek reklámfelületét használod. Ilyenkor nem kell szponzorokat felkutatni, vagy megfelelő partnerprogramot keresni, egyszerűen csak rendszeresen érdekes, minőségi képeket kell posztolnod a termékeddel kapcsolatban. Sokan használják az Instát ilyen célra, és ha jól tudsz fotózni, akkor ez neked is egy jó választási lehetőség lehet, de érdemes mérlegelni, hogy milyen más felületeken mekkora erőfeszítéssel tudnál ugyanannyi érdeklődőt elérni, mint Instán, vagy hogy nem éri-e meg jobban egy már népszerű influencer oldalán reklámozni a termékedet, mint folyamatos időt fordítani egy saját profil felfuttatására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...