2019. május 29., szerda

Pénzkeresés Facebook csoporttal

A Facebook csoportok abban különböznek a Facebook oldalaktól, hogy a csoportokba bárki írhat, nem csak az, aki létrehozta. Így ha sikeresen létrehozol egy népszerű Facebook csoportot, akkor a közösség folyamatosan tartalmat gyárt rá, nem kell neked foglalkoznod ezzel.

A Facebook jelenleg nem ad lehetőséget arra, hogy egy Facebook oldallal vagy csoporttal pénzt keress, így ha a pénzkeresésnek ezt a fajta módját szeretnéd használni, akkor neked kell kitalálnod, miképpen tudod a csoportot pénzzé tenni.

A Facebook csoportok előnye - amellett, hogy a tartalmat nem neked kell előállítanod - az, hogy viszonylag könnyű létrehozni egy aktív közösséget, szemben mondjuk egy weboldallal, ahol sokkal nehezebb aktív látogatókat szerezni. Van azonban hátránya is, ezért érdemes meggondolni, hogy valóban a Facebook csoport a legjobb lehetőség a pénzkeresésre, vagy inkább egy saját weboldallal érdemes próbálkozni.

A Facebook csoportokban ugyan ki lehet emelni bejegyzéseket, amik a csoport tetején jelennek meg, de ezeket csak az látja, aki közvetlenül felkeresi a csoportot, azok a tagok, akik csak a hírfolyamukban látják a csoport bejegyzéseit, nem értesülnek jobban a kiemelt posztokról. A saját honlapodon ezzel szemben el tudsz helyezni közvetlenül reklámot, amit minden arra járó lát.

Hiába van sok tagja a csoportodnak, a bejegyzésed nem fog minden tagnak megjelenni, míg a honlapod esetében minden látogató látja, amit mutatni akarsz nekik. Ha egy nyitott csoportod van, ahova mindenki mindent írhat, akkor nem jársz sokkal jobban vele, mintha csatlakoznál egy már meglévő, népszerű csoporthoz, és oda posztolnál (leszámítva persze, hogy a saját csoportodból senki sem fog kidobni a reklámozás miatt).

A Facebook csoportból akkor tudod kihozni a maximumot, ha a reklám jellegű tartalmakat csak te teszed közzé, másoknak ezt nem engedélyezed. Emiatt a bejegyzéseket érdemes moderálttá tenni.

Hogyan tehetsz tehát pénzre szert egy csoporttal? Erre hasonló, bár némileg korlátozottabb lehetőségeid vannak, mint egy weboldal esetén. Sok szolgáltató van, amiket a Facebook-on nem tudsz használni, és maga a Facebook is igyekszik kisebb elérést adni a reklám-linkeknek, ezért a legjobb, ha van egy saját blogod vagy weboldalad is, és azt reklámozod a Facebook csoportban, az emberek pedig onnan mennek tovább arra az oldalra, amivel pénzt keresel. Ez az esetek többségében valamilyen affiliate - partnerprogram - ajánlatot jelent, ahol jutalékot fizetnek neked az eladások vagy regisztrációk után.

Bár némileg nehezebb, de sikeres csoport esetén szerezhetsz közvetlen hirdetőket is. A hirdetési lehetőséget a csoport leírásában is elhelyezheted, így aki hirdetni szeretne, tudhatja, hogy hova fordulhat.

Végül, ha te magad nem tudtál igazán sok pénzt kihozni a Facebook csoportból, dönthetsz az eladása mellett is. Ez ugyan csak egy egyszeri bevételt jelent, de az erre szolgáló weboldalakon vagy Facebook csoportokban általában el lehet adni az oldaladat/csoportodat.

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, olvasd el a többi írásomat is!

1 megjegyzés:

  1. Szeretnék részt venni én is. Itt megtaláltok: www.aszfalt-utepites.eu

    VálaszTörlés

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...