2019. november 4., hétfő

Clickworker tapasztalatok - valós online távmunka

A Clickworker egy nemzetközi online távmunka oldal, ahova Magyarországról is lehet regisztrálni. A különböző Offerwall-os oldalakkal szemben itt jól fizető, nem kattintgatós-letöltős, hanem komolyabb, de szaktudást nem igénylő feladatok vannak (ha megadod, hogy milyen szakismereted van, akkor abban a témában is kaphatsz feladatokat).

Az oldal angol nyelvű, a feladatok angol nyelven vannak fenn rajta, ezért a használatához minimális angol nyelvtudás mindenképpen szükséges.

Regisztráció

Regisztráció után fontos, hogy kitöltsd a részletes profilodat, ahol megadod, hogy milyen nyelveken és milyen szinten beszélsz, milyen témákhoz értesz hobbi szinten, illetve professzionális szinten, milyen jellegű szövegeket tudsz írni, illetve írhatsz magadról bemutatkozást.

Feladatok

A feladatokat a főoldalon találod. Attól függően, hogy mit állítottál be a profilodon, különböző munkákat találhatsz itt. Vannak cikkírós, termékleírás készítős, fordításos munkák, de vannak szöveghez nem kapcsolódó feladatok is, például fotó kategorizációs, kérdőíves feladatok, vagy hogy fotózd le magad a laptopod kamerájával, csinálj videókat fekvőtámaszokról vagy készíts egy rövid videót magadról. (Az ilyen képekkel és videókkal általában mesterséges intelligencia programokat tanítanak vagy tesztelnek.)

Az egyes feladatok részleteit a mellettük lévő Start! gombra kattintva találod meg. Fontos, hogy pontosan kövesd az itt leírt lépéseket, mivel a hibás teljesítés után nem jár pénz.

Egyes feladatokat csak a Clickworker mobil alkalmazásának telepítése után, mobilról lehet megcsinálni.

Bizonyos munkák előzetes gyakorlófeladatok elvégzéséhez vannak kötve. Az Assessments menüpontban tudod elvégezni a mini tanfolyamokat, és teszteket, amikkel jogot szerezhetsz a munkákhoz.

Érdemes a feladatok oldalt rendszeresen megnézni, mivel gyakran változhatnak az elérhető munkák, illetve az Assessments fület is érdemes gyakran megnyitni.

Kifizetés

A kifizetési limit $10, amit PayPal-ra vagy bankszámlára fizetnek ki.

Vélemény

A Clickworkeren a többi mikromunkás oldalakhoz képest jobban lehet keresni, és érdekesebb feladatok is vannak. Ha van valamilyen szaktudásod, akkor különösen jó feladatokat lehet kifogni. Érdemes regisztrálni, és komolyabban foglalkozni az oldallal, így rendszeres bevételi forrássá is válhat számodra.

Regisztrálni itt tudsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...