2014. június 5., csütörtök

WordPress telepítése 1 perc alatt

A WordPress egy ingyenes program, aminek a segítségével mindenféle programozási vagy egyéb tudás nélkül lehet saját blogod, weboldalad. Ha nem tudsz honlapot készíteni, és nem szeretnél ingyenes szolgáltatónál készíteni oldalt (az ingyenes tárhelyek nem minden pénzkeresési rendszerhez alkalmasak, nem néznek ki professzionálisan, nem tudod eléggé testre szabni őket, ráadásul bármikor megszűnhetnek vagy fizetőssé válhatnak - az elmúlt hónapok során például több magyar blogszolgáltató szűnt meg, így mindenki aki náluk volt, elveszítette a jól bejáratott honlapcímét), akkor szükséged lesz egy WordPress-re vagy valamilyen más hasonló programra. A WordPress a legelterjedtebb és legjobban támogatott, ezért én ezt ajánlom. Ahogy egy korábbi bejegyzésemben írtam, alapvetően külföldi honlapokat érdemes készíteni, ehhez pedig természetesen külföldi szolgáltatót érdemes választani, hogy gyors legyen kintről is az oldal betöltődése. Az egyik legnagyobb ilyen szolgáltató az A2 Hosting, ahol lehetőség van egy kattintásos WordPress telepítésre is. (A fenti link használatával én is kapok jutalékot utánad.)

Telepítés

Miután regisztráltál náluk egy tárhelyet és domaint, kapni fogsz egy honlapcímet, ahol elérhető a webtárhelyed konfigurációs felülete, az úgynevezett "cpanel". Lépj be a cpanel-be, és keresd meg a QuickInstall menüpontot! Ezen belül válaszd ki a WordPress linket, kattints a Continue linkre, add meg az e-mail címedet, a blogod nevét és a nevedet (ezeket később meg tudod majd még változtatni) és kattints az "Install Now!"-ra. Kész is vagyunk! A kapott jelszóval be tudsz lépni a [honlapodneve].com/wp-admin címen.

Telepítés más oldalra

Ha te magad szeretnéd telepíteni valahova a WordPress-t, ahol nincs egy kattintásos megoldás, akkor itt találsz hozzá segítséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...