2014. június 19., csütörtök

Hatékony tanulás

Akár nyelvet tanulsz, akár programozni vagy html-t írni, a hatékonyságot nagyban növelheti, ha nem csak elméletben, hanem gyakorlatban tanulsz. Ez nyelvtanulás esetén például azt jelentheti, hogy hallgass hangoskönyveket, olvass, és ne foglalkozz azzal, ha néha nem értesz valamit, az összkép akkor is megmarad, és idővel javulni fog a megértésed. Ugyanígy, kezdj el fórumozni, írni, és ha valamit hibásan is írsz, nem gond, majd belejössz.

A programozásnál hasonló a helyzet: eleinte biztosan buta és béna kódot fogsz írni, de sokkal jobban meg lehet tanulni, ha próbálkozol, mintha csak elméletben tanulod a dolgokat. A html-nél ráadásul nem is igazán lehet elrontani a dolgokat, mert még a hibásan formázott oldalak is megjelennek, max. egy kicsit másképp, mint szeretnéd.

Nem azt mondom, hogy nincs szükség könyvekre vagy weben való tájékozódásra. Olvass egy kicsit, hogy legyen egy átfogó képed, de utána kezdj bele abba a projektbe, amit meg akarsz csinálni. Amikor megakadsz, keress rá a megoldásra, olvass utána az adott problémának. Ne találj ki magadnak semmire sem jó "tanulóprojekteket", csináld rögtön élesben, legfeljebb utólag át kell alakítani, amit tudatlanságod miatt hibásan csináltál. Lehet, hogy így ugyanazt a dolgot többször is meg kell írnod, de közben rengeteg tapasztalatra teszel szert, és a kitűzött célod felé is haladni fogsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...