2014. április 6., vasárnap

Miről szól ez a blog?

Ahogy az első bejegyzésemben írtam, a legtöbb név, amit a blognak kitaláltam, már foglalt volt a Blogspoton. Érdemes megnézni néhány ilyen nevet, ami eszedbe jut, és máris láthatod, hogy miről nem lesz szó. Nem arról van szó, hogy nem kell dolgozni, sem arról, hogy reklámok bámulásával és hasonló értelmetlenségekkel szedegessünk össze filléreket, nincsenek hatalmas és titkos lehetőségek, amit csak én és csak neked és csak most mondok el... Helyette egy szakmát, vagy legalábbis annak részeit kell elsajátítanod, és értéket kell teremtened, valami olyasmit, amiért valaki, valamilyen (általában közvetett) módon hajlandó fizetni is. Neten ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy ilyen vagy olyan formában hirdetési felületeket értékesítesz.

Bár azt mondtam, hogy ez egy szakma, amit meg kell tanulni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne komoly szaktudás nélkül is belevágni. Általában elmondható, hogy minél több szaktudásod van, annál kevesebbet kell dolgoznod, de a szaktudás sok szorgalommal helyettesíthető. Alapvetően különböző alkotásokat fogunk készíteni. Ez egyszerű esetben jelentheti azt, hogy regisztrálsz egy ingyenes blogszolgáltatónál, mint amilyen a Blogspot is, és elkezdesz írni valamiről, ami érdekel téged vagy amihez értesz. A másik véglet az, ha valaki tud programozni, webdesignolni, keresőoptimalizálni és egyéb bűvös dolgokat csinálni, és képes egy olyan közösségi oldalt létrehozni, ahol a felhasználók hozzák létre a tartalmat helyette. Itt a több szaktudás passzív keresethez vezet.

Jobbára tehát honlapokat készítünk, írunk, fotózunk, hirdetéseket értékesítünk ilyen-olyan módon. Erről lesz tehát szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...