2014. április 29., kedd

Kevés minőségi oldal vagy sok szar?

Egy új honlap elkészítésekor mindig dönteni kell, hogy mennyi energiát szeretnél belefektetni. A neten hatalmas irodalma van annak, hogy hogyan lehet gyorsan és könnyen rengeteg szar honlapot csinálni, amelyik mind-mind hogy ideig-óráig valamennyi kis pénzt. Ugyanígy hatalmas irodalma van azonban annak is, hogy hogyan lehet minőségi oldalakat készíteni, felfuttatni őket, rengeteg látogatót és sok pénzt keresni. Ebben a cikkben most az utóbbi mellett fogok most érvelni.

A gagyi hátránya

Rossz honlapot készíteni könnyű (nézd csak meg azokat, amikről az első bejegyzésemben írtam), de olyan rossz honlapot, ami pénzt is hoz, nehéz, és szaktudás kell hozzá. Ez a szaktudás azonban többet hoz egy minőségi honlap felfuttatása esetén.

Van a neten egy blackhatworld nevű angol fórum, ahol feketekalapos (azaz rosszfiús, a szabályokat kijátszó) technikák ezreit ajánlják, többségüket olyan mesébe csomagolva, hogy azokkal rengeteg pénzt lehet keresni. Az ötletek nagy része sérti a pénzt fizető szolgáltatók szabályzatát, akik megfelelő technikákkal rendelkeznek az ilyen szabálysértések lefülelésére, így több mint valószínű, hogy még fizetés előtt letiltják az ezen technikákat alkalmazó személyeket, így hiába nézett ki úgy, hogy a technika amúgy működik, valójában egy fillért sem lát belőle az alkalmazója. Azon tippek, amik nem szabálysértőek, és nem is jogsértőek, általában nem is működnek. Miért is csinálna magának konkurenciát a fórumozó azzal, hogy elárulja a technikát, ha amúgy ő maga százezreket keres vele? Az igazság a legtöbb esetben az, hogy az illető nem keresett semmit, egyszerűen csak szeretne rábírni téged, hogy regisztrálj be alá, és így jutalékot kaphasson az általad keresett pénzből. Ezzel jó esetben megússza az esetleges szabálysértések miatti kitiltást is, hiszen csak te leszel az, aki a szabályokat megsérti.

Vannak aztán legális, de spam jellegű technikák, amikkel könnyű sok szemetet gyártani, azt remélve, hogy valamelyiket majd csak látogatják közülük. Ilyenek például az autoblogok, azaz olyan blogok, amik azután, hogy elindítottad őket, maguktól frissülnek mindig újabb és újabb tartalommal, és neked nem kell foglalkoznod velük. A legtöbb autoblog készítő mások által írt programokat használ, és ezek általában nagyon rossz minőségű oldalakat készítenek, némi programozói tudással és kreativitással azonban akár viszonylag jó autoblogok is készíthetőek. Ezekkel lehet ugyan némi pénzre szert tenni, azonban nagyon sokat kell készíteni belőlük ahhoz, hogy érdemleges összeghez juthass a segítségükkel, és a befektetett energiával akár valami hasznos, jó oldalt is létre lehet hozni.

A minőségi oldal előnye

A minőségi oldal előnye, hogy ha jól csinálod, akkor hosszú távon és sok pénzt fog hozni, nem kell félni attól, hogy különböző szabálysértések miatt kirúgnak innen-onnan, vagy eltűnnek a látogatóid, és mindezek tetejében még értelmesen is töltöd az idődet, nem szemetet, hanem mások számára hasznos tartalmat hozol létre. Ezekre a lapokra később referenciaként lehet hivatkozni, ha valakivel szeretnél együttműködni (vagy mondjuk rosszul megy a szekér, és munka után kell nézned), megismerhetsz olyan embereket, akik szintén minőségi és nagy oldalakat futtatnak, és újfajta pénzkeresési módok (például direkt hirdetés értékesítés) is megnyílnak előtted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...